Bir Meta Çalışanı, Deniz Yolculuğunda Yaşayarak Çalışacak

Photo of author

By admin

Sosyal medyada büyük şirketlerde çalışanların “günlük rutinim” diye paylaştığı videolar viral olunca pek çok insan, doğal olarak lüks bir çalışma hayatına imreniyor.

Ancak eğer Meta’da çalışıyorsanız ve genel merkezde üst düzey bir pozisyondaysanız bu lüksün sınırları olabildiğince zorlanıyor. 

Son dönemde maliyetleri azaltmak adına evden çalışma modelini benimseyen Meta’nın 28 yaşındaki mühendisi Austin Wells ile tanışısın:

Austin, Meta’nın Reality Labs adını verdiği -hani şu Zuckerberg’in metaverse merakının peşinden koşan- biriminde Ürün Yöneticisi olarak çalışıyor. CBNC’ye röportaj veren Wells, şu anda milyonların hayalini kurduğu bir iş hayatını yaşamakla meşgul.

Dijital göçebelikte çığır açmak isteyen genç mühendis, aşağıdaki geminin bir odasını tam 12 yıllığına kiraladı:

Bu 12 yıl için toptan bir ödeme yapan Austin Wells, 300 bin dolara işi temiz şekilde kapamış. İşini yaptığı sürece nerede olduğunun önemli olmadığını dile getiren Wells, böyle bir hayali Meta’nın evden çalışma programını yaygınlaştırması sonrasında gerçeğe dönüştürebildmiş. 

Wells’in evden çalışıyorum ayağına dünyayı gezerken kod yazacağı gemi MV Narrative şu anda yapım aşamasında. Bitince dünyanın en lüks transatlantik gemilerinden birisi olacak:

20 metrekareden biraz büyük bir kamaranın ücreti 1 milyon doları buluyor bu gemide. Wells ise ABD için 12 yıllık bir sürede ortalama sayılabilecek 300 bin dolarlık ev kirası gideriyle bu gemide yaşayabilecek. ABD batısının yerel saatine göre mesai yapacak mühendis; bu sayede Avrupa’yı gündüzleri gezecek, geceleri Meta’daki mesaisini yapabilecek.

Bir yere gitmek istediğinizde çantanızı toplayıp, bir uçuş bulup, bir oda kiraladığınız modelden, evim, spor salonum, doktorlarım, dişçilerim, tüm marketlerim hep birlikte seyahat ettiğimiz bir modele geçiyorum.”

300 bin dolarlık ödeme yalnızca Wells’in kamarasını değil, yolculuk süresince yiyeceklerini, içeceklerini, çamaşır hizmetlerini, eğlence aktivitelerini ve gemideki diğer hizmetleri de kapsıyor. Bu açıdan bakınca yazılımcı, 40 yaşına kadar neredeyse hiç para harcamadan dünyayı gezme şansına sahip olabilir.

Yorum yapın